DEČAK ZGAZIO OTROVNU RIBU

Vesna Velinovski sa sinom Milanom Lekićem foto: Facebook

Osmogodišnjeg Milana Levkića iz Bora zadesila je ta nesreća da je u Paraliji u Grčkoj zgazio  otrovnu ribu poznatiju kao “Dragon fish”. Na svu sreću, Milanova majka Vesna Velinovski je brzo reagovala i dete odmah odvela kod lekara.

-Zgazio je na nju u vodi do kolena. Odmah je počeo da plače i da se žali da ga boli noga. Prvo se videla crvena tačkica, a nešto kasnije beli krug na stopalu u kome su se videle dve zelene tačkice. Onda je noga počela da otiče-prica Milanova majka Vesna.

Milan Levkić pokazuje bolno mesto Foto: Facebook

Spasioc koji je prišao i pogledao Milanovu nogu majci je rekao da odu do ambulante.

-To smo i učinili. S obzirom da ga je jako bolela noga, nosila sam ga na leđima do lekara. Da smo odmah znali da topla voda pomaže, bilo bi nam mnogo lakše jer ne bi trpeo nesnosne bolove. Uprvao je bio spa u toploj vodi, ili toplom kamenu budući da je otrov te ribe termolabilan-nastavlja naša sagovornica.

Lekari su odmah znali o čemu se radi i pola sata nakon što je držao nogu u lavoru sa vrućom vodom, bolovi su prestali a otok koji se u međuvremenu pojavio na nozi je popuno splasnuo.

-Kazali su nam da je 15 minuta do pola sata od uboda moglo da nastupi gušenje. Srećom na vreme smo stigli do lekara i sve se lepo završilo .  Inače, to nam se desilo bas pred polazak kući u Bor. Ipak, najvažnije je da je Milan dobro i da smo se lepo vratili kući-dodaje Velinovski.

Milan je nakon toga pio aerius nedelju dana i dva do tri dana držao nogu u toploj vodi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *