ĐOKIĆ: RAZVOJNI I SOCIJALNO ODGOVORNI BUDŽET

Odbornici Skupštine opštine Knjaževac usvojili su 18. decembra budžet za 2021. godinu. O ključnom dokumentu za razvoj naše lokalne zajednice govorio je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

-Radeći na izradi ovog budžeta, sagledali smo, čini mi se, većinu potreba stanovnika naše opštine, iz gradske i iz seoskih sredina. Kao i svi do sada, budžet je dobrim delom našim najmlađim sugrađanima, unapređenju rada u našim školama, razvoju preduslova za bavljenje sportom, daljem razvoju poljoprivrede, turizma, sektoru privatnih, malih i srednjih preduzeća… Sve to čini ovaj budžet, u onim finansijskim mogućnostima u kojima se krećemo, i razvojnim i socijalno-odgovornim u isto vreme – rekao je Milan Đokić.

Iz opštinske kase izdvajaće se za: urbanizam i prostorno planiranje; infrastrukturne radove; komunalne delatnosti; razvoj ekonomije, turizma, poljoprivrede; vaspitno – obrazovne ustanove; socijalnu i zdravstvenu zaštitu; razvoj kulture, informisanja, sporta; kao i za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

– Nastavljamo sa merama, kao i do sada. Više para ćemo izdvojiti za sve aktivnosti koje se tiču prerade poljoprivrednih proizvoda. Nastavićemo sa povećanjem sirovinske baze, sa subvencionisanjem sadnog materijala. Prioritet u radu će imati subvencionisanje nabavkeopreme za preradu poljoprivrednih proizvoda i prodaju sa kućnog praga – rekao je Milan Đokić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *