ĐOKIĆ:OČEKUJU NAS INVESTICIJE U RAZVOJ SEOSKOG TURIZMA

Odlukom odbornika Skupštine opštine Knjaževac, a nakon tajnog glasanja, Milanu Đokiću, magistru fizičke kulture, po treći put povereno je vođenje knjaževačke opštine. Svoju perspektivu Knjaževac vidi u unapređenju poljoprivredne proizvodnje, razvoju turizma i stvaranju boljeg poslovnog ambijenta za mala i srednja preduzeća, kazao je novi – stari predsednik.

-Prioriteti opštine Knjaževac u narednom periodu biće rad na tri stuba razvoja. Tu je, pre svega, dalje unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz poslove na finalizaciji i preradi poljoprivrednih proizvoda. U sektoru malih i srednjih preduzeća, planiramo fomiranje slobodne zone. Otvorili smo tri fabrike na prostoru te buduće slobodne zone. Planiramo ozbiljne investicije u infrastrukturu sa republičkim ministarstvima na unapređenju putne mreže prema okolnim gradovima-rekao je Đokić.

Prvi čovek knjaževačke opštine je istakao da je u planu dalji razvoj turizma planiramo u vidu nastavka investicionog ciklusa na Banjici, formiranja turističkog kompleksa na termo – mineralnom izvorištu a veći značaj biće usmeren na razvoj seoskog turizma.

-Očekuju nas ozbiljne investicije u razvoj seoskog turizma, valorizacija potencijala koje imamo u razvoju lovnog, ribolovnog, kulturnog turizma. Planiramo ozbiljne aktivnosti kada je u pitanju pronatalitetna politika i zadržavanje mladih na teritoriji opštine Knjaževac –dodao je Đokić.

U naredne četiri godine funkciju zamenika predsednika Opštine obavljaće Branislav Josifović, dosadašnju Šef kabineta, a u Opštinskom veću sedeće Dejan Milutinović, doktor filoloških nauka, Miloš Nikolić, magistar ekonomskih nauka, Dubravka Pavlović, inženjer saobraćaja, sveštenik Siniša Đorđević, penzioneri Miodrag Kosovac i Radomir Veljković i Marija Jelenković, apsolvent Fakulteta bezbednosti.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *