DOMAĆI GOST SPAŠAVA SEZONU

Iako je u opštini Kladovo na snazi vanredna situacija zbog epidemije korona virusa mimo svih očekivanja u julu je zabeleženo prisustvo većeg broja turista iako se poštuju  ograničenja u radu ugostiteljskih objekata. Gosti su ove sezone uglavnom  domaći, a odmor provode u hotelima i u privatnom smeštaju. Mada se sezona ne može  porediti sa prošlogodišnjom, kapaciteti su relativno popunjeni pa generalno ugostitelji , hotelijeri i vlasnici kategorisanih domaćinstava delimično mogu biti zadovoljni s obzirom na celu situaciju.

– Reč je uglavnom o individualnim posetama, koje su u odnosu na jul prethodne godine povećane za 50 odsto, ali je generalno gostiju znatno manje nego u istom periodu prošle godine. U hotelu su preduzete sve preventivne mere zaštite-navodi Nenad Gavrilović menadžer prodaje u hotelu „Đerdap“.

Vlasnici registrovanih turističkih objekata za izdavanje soba ističu da je popunjenost kapaciteta dobra zahvaljujući i vaučerima, ali je broj noćenja u julu manji od prošlogodišnjeg. U opštini Kladovo primetan je i znatno manji broj naših sunarodnika iz dijaspore koji leti odmor provode u zavičaju, kao i gostiju iz Rumunije i Bugarske, ali tu prazninu popunjavaju turisti iz gotovo svih krajeva Srbije. Tradicionalne turističke manifestacije „Etno-festival“ i Đerdapska nautička regata od Tekije do Kusjaka otkazane su  kao jedna od mera zdravstvene bezbednosti u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Projekat “Kladovo po meri građana” sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.” 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *