GREJANJE NA DRVNU SEČKU

Na površini od 575 kvadrata u kladovskom naselju „Pemci“ u toku su radovi na  izgradnji nove Gradske toplane na biomasu.

-Kao gorivo, dve kotlarnice snage po tri megavata koristiće drvnu sečku,a to će racionalizovati troškove grejanja i smanjiti aerozagađenje- rekao je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo posle obilaska radova na gradilištu.

Novo postrojenje će obezbediti sigurne grejne sezone u objektima u kojima boravi školska populacija, ali i stanari u zgradama za kolektivno stanovanje. Reč je o toplani koja će grejati srednju školu Kladovo  i osnovnu školu „Vuk Karadžić“, kao i stanare u tom gradskom naselju.

Osim izgradnje kotlarnica u drugoj fazi radova predviđena je izgradna kompletne toplovodne mreže na koju će kao korisnici moći da se priključe pravna i fizička lica.

– Vrednost radova je 500 miliona dinara, investitor je Kancelarije za upravljanje  javnim ulaganjima Republike Srbije kod koje je opština Kladovo  konkurisala za finansijska sredstva za realizaciju projekta izgradnje toplane na biomasu- dodao je Nikolić.

Nosilac posla je beogradska firma „Termomont“, a jedan od podizvođača radova je kladovsko preduzeće „Đerdap-usluge“. Rok za završetak posla je 270 dana.

Projekat “Kladovo po meri građana” sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *