JAVNA RASPRAVA O BUDŽETU DO 16. DECEMBRA

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo predlog zaključka o sprovođenju javne rasprave o nacrtu odluke o budžetu grada Bora za 2020. godinu.

–  Ideja je bila da budžet za 2020. godinu bude otvoren i fleksibilan koji će izraditi korisnici finansijskih sredstava direktni i indirektni, a prioritet je  da budžet bude izgrađen od strane naših sugrađana i da se potpuno ravnopravno vodi računa o razvoju svih aspekata društva. Za obrazovanje je predviđeno oko 15 odsto budžeta, za socijalnu politiku šest odsto, i vodili smo računa da budžet bude razvojni. Predviđene su mnoge kapitalne investicije i u oblastima uređenja grada u narednom periodu. U razgovoru sa svim subjektima, budžet od oko 2,5 milijarde dinara će sigurno biti uvećan za oko 200 miliona dinara u narednom periodu uz sve sugestije građana. Ovom prilikom pozivam  građane da se uključe u javnu raspravu, a mogu da daju predloge i sugestije i preko mesnih zajednica-izjavio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

On je naglasio da će predstavnici lokalne samouprave u narednom periodu obići gradske mesne zajednice.

-Želimo da nam  saveti MZ daju predloge šta još možemo dodati u budžetu, i da čujemo njihovo mišljenje – dodao je Milikić.

Javna rasprava o nacrtu odluke o budžetu grada Bora za 2020. godinu  počela je 02. i trajaće do 16. decembra. Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici organa grada Bora, građani, udruženja, stručna javnost kao i druge zainteresovane strane, a program javne rasprave objavljen je na gradskom sajtu.

Većnici su usvojili i predlog rešenja o upućivanju člana Gradskog veća Dobrice Đurića na službeni put u Rumuniju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *