JOŠ 11 NOVIH SLUČAJEVA POZITIVNIH NA COVID-19 U BORU

Prema poslednjim podacima na teritoriji grada Bora zabeleženo je još 11 novih slučajeva pozitivnih na virus korona, i ukupno je 46 osoba pozitivno na Covid-19. Dr Javorka Stankulić, načelnica Epidemiološke službe borskog Doma zdravlja naglašava da se epidemiološka situacija pogoršava jer je zabeležen veliki skok broja obolelih od ovog virusa u poslednja dva dana.

-Imamo 10 novih slučajeva i jedna osoba je ponovo pozitivna na kontrolnom pregledu. Karakteristično je da se pomerila i starosna granica pozitivnih i od novih slučajeva šest osoba je uzrasta od 40 do 49 godina, dvoje od 50 i 52 godine i dve mlađe od 30 do 39 godina.  Ima nekoliko porodičnih kontakata, izgleda se nisu poštovala uputstva pravilne izolacije u kućnim uslovima-naglasila je dr Stankulić.

Ona je naglasila da je blaža klinička slika novooboelih, da ima i asiptomatskih slučajeva kao i da su dve osobe hospitalizovane.

-Troje je sa jako blagom kliničkom slikom, ima i asiptomatskih slučajeva i osim dve osobe koje su hospitalizovane svi ostali su u kućnoj izolaciji i dobrog su opšteg stanja. Pod nadzorom su i imaju terapiju – kazala je dr Stankulić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *