JOŠ 49 NOVOZARAŽENIH U BORU, LEKARI PORUČUJU DA JE SITUACIJA ALARMANTNA

Gužva ispred kovid ambulante u Boru

Prema najnovijim podacima na teritoriji grada Bora još 49 osoba je pozitivno na Kovid-19, saopšteno je iz Gradske uprave. Trenutno je ukupno 212 osoba pozitivno na ovaj virus a lekari poručuju da je situacija alarmantna.

-Prema rečima epidemiologa, primetan je skok broja novozaraženih koji je znatno veći nego na vrhuncu pandemije u prvom talasu, dok nadležni u gradskim zdravstvenim institucijama napominju da je epidemiološka situacija u gradu alarmantna i da je krajnje vreme da građani počnu da poštuju mere u cilju zaštite od virusa-navodi se u saopštenju.

Iz Gradske uprave Bora podsećaju da je Krizni štab za suzbijanje epidemije u Srbiji odlučio  da broj ljudi koji mogu da se okupljaju na otvorenom i zatvorenom prostoru ubuduće bude smanjen sa 30 na pet, kao i da je Vlada Srbije  usvojila izmene zakona kojima se pooštravaju kontrole nošenja maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance.

Propisane kazne su 5.000 dinara za fizička lica i od 50.000 do 300.000 dinara za pravna lica.

Prema najnovijim informacijama, od danas će i Odelenje neurohirurgije Opšte bolnice Bor biti uvedeno u kovid sistem, jer se na Grudnom odelenju koje je predviđeno za 25 pacijenata,  trenutno nalazi 24 bolesnika.

Pacijenti sa neurohirurgije će biti premešteni na odelenje hirurgije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *