JOŠ DVE OSOBE PREMINULE OD POSLEDICE INFEKCIJE KORONA VIRUSOM

Prema najnovijim podacima na teritoriji grada Bora ukupno je 35 osoba pozitivno na Kovid-19. Još dve osobe su preminule od posledica infekcija virusom korona.

-Pacijentkinja stara 61 godinu iz Bora, je zbog pogoršanja kliničke slike nedavno bila upućena na Infektivnu kliniku u Nišu, gde je bila na respiratoru i juče je preminula. Drugi pacijent koji je preminuo je muškarac star 70 godina koji je bio hospitalizovan na Grudnom odeljenju borske Opšte bolnice i koji je zbog pogoršanja pridruženih bolesti preminuo . Oba pacijenta su imala i pridružene bolesti – kazala je dr Vesna Radosavljević, direktorica borskog Doma zdravlja.

Ona je naglasila da novooboleli pacijenti koji su registrovani kao pozitivni na Kovid-19 u danima vikenda uglavnom imaju blažu kliničku sliku.

-Jedan pacijent je asiptomatski slučaj, ali po algoritmu koji radimo morao je da se javi u kovid ambulantu gde je odradio osnovne laboratorijske i ostale analize koje su određene našim protokolima. Preostali pacijenti imaju blagu kliničku sliku osim jedne pacijentkinje koja zbog srednje teže kliničke slike je upućena u bolnicu. U danima vikenda imali smo 19 pregleda dok je juče zabeleženo 42 pregleda i troje pacijenata je upućeno u bolnicu na dalju dijagnostiku. Juče je uzet 21 bris i očekujemo rezultate – dodala je dr Radosavljević koja je naglasila da ukoliko se bude povećavao broj obolelih razmotriće se mogućnost o ponovnom uvođenju vanredne situacije na teritoriji grada.

Od početka pandemije na teritoriji grada Bora na virus korona pozitivno je 333 osoba, izlečilo se 286 ljudi dok je 10 osoba preminulo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *