JUBILARNI 40. MEĐUNARODNI FESTIVAL DEČJE I ZABAVNE MUZIKE ZA MLADE „TIN 2019“

Foto: Danijela Durkalić

Juče je u okviru jubilarnog 40. Međunarodnog festivala dečje i zabavne muzike za mlade “TIN 2019”  na letnjoj pozornici Kapetan Mišinog zdanja u Donjem Milanovcu nastupilo 20 mladih pevača  koji su se za finalno veče festivala plasirali u konkurenciji od ukupno 65 izvođača i prijavljenih kompozicija.

Ovogodišnji donjomilanovački “Tin” je okupio najbolje kompozitore i soliste iz bivših jugoslovenskih republika,  Hrvatske, BIH, Makedonije, susedne Rumunije, ali i Sjedinjenih Američkih Država i, naravno, Srbije. Festival je otvorio  predsednik Opštine Majdanpek, Dragan Popović i pored ostalog zahvalio Nenadu Ilijiću, profesoru i kompozitoru iz Donjeg Milanovca koji je tvorac ovog festivala s tradicijom dugom četiri decenije. Samo festivalsko veče obilovalo je muzikom vedrih tonova, a “Grand Prix” nagradu jubilarnog 40. Medjunarodnog festivala dečje i zabavne muzike za mlade TIN 2019.g. osvojili su Aleksej Tanasić iz Brčkog (BIH) u kategoriji dece i Antonia Aleksandresku iz Rumunije u kategoriji mladih. Prilika je da se kaže i da je sve izvođače pratio je hor „Devojčice sa Dunava“.

Organizator ove manifestacije  je Centar za kulturu Donji Milanovac, generalni sponzor je Opština Majdanpek a pomogli su i Nacionalni park „Đerdap“ i Muzej Lepenski vir.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *