KLADOVO ČEKA TALENTE

Od 29. juna do 3. jula Kladovo će biti domaćin učesnicima četvrtog Juventusovog kampa u Srbiji u kojem će na Gradskom stadionu u gradu na Dunavu znanje usavršavati devojčice i dečaci uzrasta  od šest do 17 godina. Sa njima će raditi rukovodici Juventusove akademije iz Italije, ali i domaći stručnjaci. Kladovčani se užurbano pripremaju jer žele da budu dobri domaćini najmlađim igračima iz svih krajeva Srbije.

– To je naša obaveza s obzirom da je reč o projektu koji se realizuje u 32 zemlje, Kladovo je privilegovano što je uvršteno u porodicu edukativnih kampova koji se organizuju širom sveta i zato  lokalna samouprava  čini sve da stvori optimalne uslove za rad i boravak kampera u našoj sredini. Kompletan program rada sprovešće se na stadionu Đerdapa-ističe Goran Matović, pomoćnik predsednika opštine Kladovo zadužen za sport, omladinu i društvene delatnosti.

Kako teku pripreme za organizaciju kampa uverili su se nedavno predstavnici velikana iz Torina koji su za vreme boravka u gradu na Dunavu razgovarali sa  Sašom Nikolićem, predsednikom te podunavske opštine i njegovim saradnicima.

– Zahvaljujući podršci rukovodstva opštine Kladovo učesnici kampa osim gostoprimstva imaće na raspolaganju kompletnu infrastrukturu za sprovođenje programa kojeg će realizovati treneri iz Juventusove akademije iz Italije. Biće to događaj za pamćenje za sve kampere, ali i Kladovčane koji su se bezbroj puta dokazali kao vrhunski domaćini-kazao je Dragan Barjaktarević, Juventusov predstavnik za Srbiju.

Učesnici kampa treniraće u opremi „Stare dame“, a na kraju obuke dobiće sertifikate,medalje i po loptu, dok će se najtalentovaniji sedam dana usavršavati u Juventusovom kampu u Italiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *