KNJAŽEVČANI ŠAMPIONI EVROPE

KNJAŽEVAC-Kajakaši Marko Tomičević i Milenko Zorić šampioni su Evrope u dvosedu na 1000 metara i vlasnici novog svetskog rekorda. Dvojicu vrhunskih sportista stipendira opština Knjaževac u ciklusu “Tokio 2020“.

Srpski dvojac osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje je održano u Beogradu. Aktuelni svetski šampioni jednom su pokazali da su apsolutni vladari ove elitne discipline, saopštio je Kajakaški savez Srbije.

Da podsetimo, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, potpisali su 27. decembra prošle godine Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu “Tokio 2020“. Na ovaj način, Knjaževac je postao prva opština Srbije, koja se priključila olimpijskom timu.

Pored Tomičevića i Zorića, Knjaževac stipendira i evropskog šampiona u džudou Aleksandra Kukolja, koji se sa knjaževačkom decom družio na nedavno održanom Olimpijskom času.

LJ.P.

(Fotografija: Kajakaški savez Srbije )

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *