KNJAŽEVCU 2,3 MILIONA DINARA

Igor Stevanovič, zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac, potpisao je  u Beogradu Aneks ugovora sa Ministrstvom državne uprave i lokalne samouprave o realizaciji sredstava, koja su knjaževačkoj opštini dodeljena iz Budžetskog fonda za programe lokalnih samouprava.

Nakon Javnog poziva, na kome je učestvovala i naša lokalna samouprava, opština Knjaževac dobila je 2.300.000,00 dinara za realizaciju projekta “ Nabavka mobilnih protivpoplavnih sistema“.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, novac iz Budžetskog fonda za programe lokalnih samouprava, namenjen je realizaciji projekata koji doprinose preventivnom delovanju na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda, a sve u cilju zaštite imovinskih interesa lokalnih samouprava.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić rekao je da gradovi i opštine na ovaj način mogu da finansiraju izgradnju infrastrukture, uvođenje e-Uprave, ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija od značaja za lokalne sredine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *