KORONA VIRUSOM ZARAŽENA PEVAČICA I VOZAČ

Prema najnovijim podacima, korona virusom u Boru zaražene su još dve osobe, i trenutno je ukupno 10 osoba pozitivno na Covid-19. Reč je o osobi muškog pola, starosti 40 godine koji radi kao vozač, a drugi pacijent je ženskog pola koja radi kao pevačica i ima 24 godine.

-Osoba koja radi kao vozač je zaposlen u drugom gradu i vozio je u više mesta pa se ne može sa sigurnošću tvrditi gde se tačno zarazio virusom korona. Što se tiče drugog pacijenta, ona je imala više nastupa i najpre je član tog benda koji je iz Zaječara bio pozitivan, nakon čega je i ona osetila simptome i posle testiranja je utvrđeno da je i ona pozitivna na Covid-19 -rekla je dr Javorka Stankulić, načelnica Epidemiloške službe borskog Doma zdravlja.

Ona je naglasila i da su obrađeni svi kontakti i da među njima dvoje imaju blage simptome u vidu temperature i gubitka osećaja mirisa i ukusa, kao i da su svi u kućnoj izolaciji.

-Situacija sa testiranjem je sada mnogo bolja. Imali smo pre dve nedelje mali zastoj, manjih poteškoća sa dostavom medijuma za obradu testova, međutim sve se normalizovalo, radimo po indikacijama koje su nam date od Instuta za javno zdravlje Batut i po nalogu laboratorije kod koje sada radimo testiranje a to je „Vatreno oko“ – dodala je dr Stankulić.

Dr Vesna Radosavljević, direktorica borskog Doma zdravlja kazala je da je pacijent muškog pola koji je pozitivan na Covid-19, iz predostrožnosti upućena na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu.

-Pacijent je zbog povišene telesne temperature pre par dana hospitalizovan na Grudnom odelenju  i poslat je za Niš. Drugi pacijent ima blagu kliničku sliku, povišenu temperaturu, urađena je dijagnostila i u izolaciji je-rekla je dr Radosavljević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *