KREĆE ŠKOLA RODITELJSTVA

I Majdanpek će uskoro dobiti Školu roditeljstva, zahvaljujući republičkim sredstvima, u iznosu od milion i po dinara, opredeljenim za realizaciju mera populacione politike.

Prema informaciji koju smo dobili od dr Dragana Fudulovića, direktora Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić”, ova škola bi mogla da predstavlja nastavak rada savetovališta, koja su nekada postojala u ovdašnjim  zdravstvenim ustanovama, a osim u Majdanpeku, imala bi ogranke u Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu i ambulanti u Rudnoj Glavi.

Kako kažu u lokalnoj samoupravi predviđeno je da pored predavanja i radionica za trudnice, roditelji dece svih uzrasta, mogu da računaju i na rad drugih medicinskih stručnjaka, lekara, od pedijatara, ginekologa, logopeda do drugih stručnih lica. Tako će moći da dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa razvojnim potrebama njihovih mališana.

Kroz Školu roditeljstva, u Srbiji je u minulih 18 godina, od kada postoji, prošlo oko 15 hiljada roditelja. 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *