LETOVANJE ZA 35 MALIŠANA

Od 12. avgusta Crveni krst Kladovo , uz podršku Crvenog  krsta Srbije i lokalne samouprave i  ovoga leta organizuje desetodnevni  oporavak dece na moru  u Baošićima kod Herceg Novog. Tokom letnje sezone na odmoru u odmaralištu Crvenog krsta Srbije borave mališani  iz 108 gradova i opština u Srbiji. Reč je o  deci iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

-Za većinu dece to je prvi odlazak na more pe je tim njihovo zadovoljstvo veće. Ove godine na more odlazi 35 mališana uglavnom iz porodica slabijeg materijalnog stanja, ali i volonteri Crvenog krsta i oni koji su minule školske godine bili marljiviji od vršnjaka. Tokom desetodnevnog boravka u odmaralištu Crvenog krsta deca će imati četiri obroka dnevno, a sa njima će sve vreme boravka biti i edukovani mladi volonteri Crvenog krsta iz različitih sredina koji će sprovoditi Letnju školu Crvenog krsta- rekla je  dr Snežana Mirčetić, sekretar Crvenog krsta Kladovo koja je istakla dobru saradnju te organizacije sa čelnicima lokalne samouprave.

Tokom boravka u Baošićima mališani iz Kladovskog kraja imaće širok spektar aktivnosti od škole plivanja do drugih edukativnih programa. Značaj  oporavka na moru za decu iz porodica  koje su u socijalnom statusu  prepoznala je i lokalna samuoprava.

–  Mališanima koji idu na more obezbedili smo  džeparac, ležaljke, sredstva za higijenu dsa željom da se tamo  lepše i prijatnije osećaju.Veoma je važno što će tokom boravka u odmaralištu  imati
edekativne radionice i što će biti pod nadzorom lekarskih i drugih stručnih timova. Najveće zadovoljstvo  biće im poznanstvo sa novim drugarima- istakao je  Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *