MALA ZAINTERESOVANOST BORANA ZA ZAKUP ZEMLJIŠTA

Gradsko veće grada Bora usvojilo je na današnjoj sednici predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Bora za ovu godinu kao i predlog operativnog plana odbrane od poplava drugog reda na teritoriji grada Bora. Sednica je počela minutom ćutanja povodom smrti direktora JKP „3.oktobar“ Dalibora Orsovanovića, koji je preminuo od posledica virusa Covid-19.

-Grad Bor zajedno sa Republikom Srbijom ima određene površine zemljišta koje daje u zakup  a to je oko 1700 hektara za koje se svake godine raspisuje javna licitacija. Dužni smo da donesemo plan po kome se raspisuje javna licitacija. Apelujem na sugrađane da iskoriste ovu priliku i da zakupe po povoljnim tržišnim cenama  zemljište ako žele da se bave poljoprivredom jer se tokom prethodnih godina pokazalo da je mali broj Borana zainteresovano za ovaj način bavljenja poljoprivredom –kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je podsetio da su se prethodnih godina iz budžeta grada Bora izdvajala finansijska sredstva, kao što je to urađeno i ove godine, za uređenje vodotokova drugog reda.

-U narednom periodu raspisaćemo javni poziv i krenuti sa daljim uređenjem vodotokova drugog reda a koji se odnose na manje rečice i potoke koji kada su obilne padavine mogu da prouzrukuju veću štetu našim sugrađanima-dodao je Milikić.

Članovi Gradskog veća su usvojili i predlog rešenja o potvrđivanju rešenja koja je gradonačelnik grada Bora doneo za vreme vanrednog stanja-elementarne nepogode, epidemije zarazne bolesti Covid-19, predlog rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije grada.

Usvojen je i predlog pravilnika o izmenama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu grada Bora, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Bora. U obrazloženju ove odluke se navodi da se pravilnik donosi  zbog ukazane potrebe da se sistematizacija radnih mesta u gradskoj upravi uskladi sa odredbama Zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima i Zakonom o izmeni i dopuni zakona o izboru narodnih poslanika kao i zbog ukazane potrebe da se opisi pojedinih radnih mesta izmene, odnosno izmeni broj izvršilaca na nekim radnim mestima dok se dva radna mesta gase. Donošenje ovog pravilnika po hitnom postupku se predlaže zbog hitne potrebe usaglašavanja sa navedenim zakonima i stvaranja uslova za njihovu primenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *