MARIĆ: POZIVAMO GRAĐANE DA UČESTVUJU U ANKETI

Grad Bor je u konkurenciji 44 gradova i opština osvojio peto mesto u projektu  “Reforma poreza na imovinu” i od Švajcarske agencije za saradnju i razvoj dobio 50 hiljada franaka.

– Donešen je akcioni plan za uključivanje građana u odlučivanju pri trošenju sredstava, prikupljenog na osnovu poreza na imovinu. U sklopu projekta bilo je angažovano 10 popisivača, koji su svojim radom na terenu vršili popis imovine, na osnovu čega je grad Bor povećao naplatu poreza na imovinu – kazao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Na konferenciji za novinare je rečeno da su na osnovu ankete koju je sproveo Cesid građani prepoznali zdravstvo  kao oblast koju je najneophodnije unaprediti.

 -Radna grupa je donela odluku da se sredstva utroše u zdravstvu i od Doma zdravlja smo dobili predloge za nabavku aparata koji su najneophodniji. Građani će do 06. decembra moći da glasaju za  tri ponuđena aparata: za ultrazvučni aparat koji je za Službu za zdravstvenu zaštitu žena, Automatski medicinski autoklav-sterilizator za sve službe Doma zdravlja ili za ortopan-aparat za snimanje zuba i vilica za Službu stomatološke zdravstvene zaštite.

Marić je pozvao Borane da učestvuju u anketi i odluče koji će medicinski aparat biti kupljen za potrebe rada Doma zdravlja.

-Pozivamo građane da učestvuju u anketi koja je  postavljena na sajtu grada ili ukoliko nisu u mogućnosti da glasaju elektronskim putem to mogu učiniti i fizički u holu zgrade Gradske uprave. Rezultati ankete biće objavljeni 12 decembra na gradskom sajtu –dodao je Marić.

Grad Bor je prošle godine povećao naplatu poreza na imovinu za 19,24 odsto u odnosu na 2017. godinu.

Rok za realizaciju projekta je kraj sledeće godine, a iz gradske uprave su naglasili da će sva sredstva biti utrošena za projekte namenjene boljem životu građana, kao i da će i sam grad iz budžeta donirati dodatna sredstva ukoliko to bude neophodno.

Projekat Švajcarske agencije za saradnju i razvoj je sproveden u saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *