MILENKOVIĆ: LEKARI SPECIJALNE BOLNICE PROFESIONALCI U SVOM POSLU

Specijalna bolnica “Sokobanja” , specijalizovana za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju nespecifičnih plućnih bolesti godišnje zbrine oko 9000 pacijenata iz Srbije i inostranstva.  Ova ustanova zasluženo nosi epitet lidera u zdravstvenom turizmu, poseduje stručan kadar i vrhunsku medicinsku opremu.

– Preporuke lekara iz urbanih sredina su da se boravi u Sokobanji što duže jer se postižu  izuzetni rezultati. To se odnosi i na Specijalnu bolnicu “Sokobanja, čiji zaposleni imaju  veliku generacijsku praksu i “vukovi” su u svom poslu, pravi profesionalci.  Njihovi pacijenti osećaju veliko poboljšanje kada prate instrukcije  lekara  i na koji način da koriste prirodno lekoviti faktor , termalne vode, vazduh i boravak u Sokobanji i sve ono što ona pruža –kaže Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanja.

On naglašava da je Specijalna bolnica “Sokobanja”  jedini upravljač prirodno lekovitim faktorom.

– U Sokobanji uglavnom borave mladi ljudi,  roditelji sa decom koji zahtevaju aktivni odmor, i u tom smislu se i profiliše turistička ponuda. Veliki broj posetilaca dolazi i po preporuci lekara preventivno na odmor-dodaje Milenković.

Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju, pogodnoj klimi, termalnim izvorima, primeni savremenih metoda u lečenju, stručnosti lekara, kapaciteti Specijalne bolnice “Sokobanja” su tokom cele godine popunjeni.

-Specifičnu mikroklimu diktiraju četiri planine i sama kotlina između kojih se Sokobanja nalazi i specifična ruža vetrova.  Ozren je planina najšumovitija u Srbiji,  tu je planina Devica i Rtanj koji je sa sokobanjske strane pod livadama i bogat je lekovitim biljem a posebno je interesantno da je Sokobanja deklararacijom iz 1991. godine proglašena prvom ekološkom opštinom u Srbiji. Preporuka lekara Specijalne  bolnice  “Sokobanja”  je da se boravi u Sokobanji što duže, makar tri nedelje tokom godine –dodaje Milenković.

Specijalna bolnica raspolaže sa 530 postelja raspoređenih u pet objekata od čega su tri za decu i dva za odrasle.  Bolnica  u radu primenjuje standarde kvaliteta sistema ISO 90001 i HACCP.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *