MILIKIĆ: 2020.GODINA BILA USPEŠNA

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ocenio je 2020. godinu uspešnom. On je naglasio da su  i pored pandemije virusa korona uspešno realizovani mnogi projekti, pa je i 2020. godina bila jedna od uspešnijih za grad.

-Urađena je rekonstrukcija   glavne ulice Moše Pijade i ulice Nikole Pašića, deo šetališta na četvrtom kilometru je dobio pravi sjaj, asfaltiranje po gradu i selima je nastavljeno prema planu i mnogo putnih pravaca smo rekonstruisali. Rešeni su i višedecenijski problemi kao što je vodovod u Metovnici, i nastavićemo druge projekte u vodosnabdevanju. Za pse lutalice je izgrađen azil i smanjen je broj odšteta. Realizovani su i veliki  IPA projekti,  i po prvi put smo potpuno osavremenili sektor za vanredne situacije. Započeli smo i projekte za novu toplanu, ušli smo u program KfW, dobićemo šest miliona evra za realizaciju rekonstrukcije šest kilometara vrelovoda i izgradnju automatskih podstanica za kontrolu kvaliteta grejanja, sistema nadzora grejanja i kontrolu komunikacije unutar sistema grejanja.  Sve su to stvari koje ukazuju da smo dobro radili u 2020. godini – kazao je Milikić.

On je naglasio da je dosta toga urađeno u oblasti obrazovanja, populacione politike i da je u planu da se naredne godine izdvoje veća sredstva za razvoj kulture.

– Za sve mere zapošljavnja grad je izdvajao 30 miliona, a za razvoj poljoprivrede najviše u 2020.,  čak  45 miliona dinara.  Urađena je strategija razvoja turizma, uradili smo rekonstrukciju odmarališta Savače, Zlotski kanjon je dobio vidikovac. Po prvi put su u 2020. formirani online programi, konkurs za kulturu je bio u iznosu od tri miliona dinara a za sport je izdvojeno 60 miliona dinara.  Grad Bor će naredne godine preuzeti sve neophodne stvrai kako bi ime Sportskog centra promenili u ime našeg velikog sportiste koja je ove godine preminula a to je Bobana Momčilović Veličković,  kako bi se sećali svih njenih uspeha i svega što je uradila za grad.  2021. je godina puna izazova ali nastavićemo još jače i bolje. Rešićemo pitanje Apotekatrske ustanove, uređenja sela i grada, nastavka vodovoda u Metovnici, početak vodovoda u Bučju, izgradnja fabrike fekalnih otpadnih voda. Počećemo gradnju šoping mola a čeka nas izgradnja velikih putnih pravaca, Bor 2 –Banjsko polje i Donja Bela Reka  – Oštrelj. Čeka nas i početak šire i veće stambene gradnje i radićemo bolje za dobrobit svih građana– zaključio je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *