MLADI KNJAŽEVČANIN PISAO PREDSEDNIKU SRBIJE

Četrnaestogodišnji Andrej Videnović iz Knjaževca želeo je da na svom reveru ponese Natalijinu ramondu. Problem je nastao kada ovaj cvet – simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu, nikako nije mogao da nabavi. Odlučio je da se za pomoć obrati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Odgovor je stigao nakon nekoliko dana, a u paketu iz Predsedništva Srbije, pored znački, bila je i knjiga “Albanska golgota“.

Uz poklone, na Andrejevu adresu stiglo je i pismo predsednika Vučića.

Istorija, posebno Prvi svetski rat predstavljaju oblast za koju Andrej pokazuje veliko intersovanje od malih nogu, zahvaljujući kompjuterskim igricama sa istorijskom tematikom. Ovaj, naizgled tipičan radoznali dečak, sa podjednakim žarom uči i prirodne nakuke, strane jezike. Kaže: “Mene, bar malo, sve interesuje“.

U protekloj godini Andrej se plasirao na čak pet republičkih takmičenja iz raznih predmeta, a ove bio je najbolji na školskom takmičenju iz matematike.

Nakon što završi osnovnu, Andrej bi želeo da svoje školovanje nastavi u Karlovačkoj gimnaziji, ali je od toga, kaže, važnije da ostane ono što jeste i bude prvenstveno dobar čovek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *