NA IZBORIMA U KLADOVU NADMEĆU SE ČETIRI LISTE

Na vanrednim  lokalnim  izborima  16. decembra  u Kladovu za 28 mesta u lokalnoj Skupštini nadmetaće se četiri  izborne liste: “Aleksandar Vučić – zato što volimo Kladovo” , zatim “Ivica Dačić SPS- Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma” i “Milan Krkobabić, Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Kladovo je Srbija” sa po 28 kandidata za odbornike i lista  „dr Vojislav Šešelj- SRS“ sa imenima 10 kandidata.

Na izbornoj listi SNS prvi je Saša Nikolić, poverenik Opštinske organizacije SNS u Kladovu i član Privremenog organa opštine Kladovo, a na listi SPS-JS prvi je Radovan Arežina član predsedništva SPS-a i prvi čovek kladovskih socijalista,  na listi PUPS-a je  diplomirani inženjer Siniša Stamenković, predsednik Opštinske organizacije PUPS Kladovo, dok listu radikala predvodi profesorka Branislava Tasić. Iako je bilo najavljeno do predviđenog roka 30. novembra u ponoć  listu nije predala Vlaška stranka Most.

U opštini Kladovo pravo glasa imaće 22.363 lica koliko ih je upisano u birački spisak. To je za 565 birača manje nego na aprilskim  izborima 2016. godine kada je u toj podunavskoj opštini pravo glasa imalo 22. 928 građana. Punoletni meštani opštine Kladovo glasaće ne 31 biračkom mestu, devet  je u gradu  23 u naseljenim mestima, a svi birači trebalo bi da dobiju obaveštenje sa adresom biračkog mesta na kojem će moći da glasaju. Posebno je važno da se provere lična dokumenata, lična karta, pasoš i vozačka dozvola sa upisanim JMBG, s obzirom na to da će glasanje biti moguće samo pod uslovom da birač donese jedan od navedenih ličnih dokumenata kojem nije istekao rok važenja. Građani koji  su iz zdravstvenih razloga sprečeni da dođu na biračko mesto, osobe sa invaliditetom i nemoćna i stara lica  mogu da glasaju ukoliko do 11 sati na dan izbora o tome obaveste birački odbor.

Biračka mesta biće otvorena od 7 do 20 sati.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *