NAJVIŠE PARA ZA RAZVOJ OVČARSTVA

Kako je poslednjeg dana oktobra istekao rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u poljoprivredi, u okviru ovogodišnjeg Programa mera podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja opštine Majdanpek, nadležni su mogli da “podvuku crtu” i konstatuju, da je najviše interesovanja među poljoprivrednicima bilo za investicije u fizičku imovinu.

U okviru ovogodišnjeg Programa mera podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja opštine Majdanpek, od 1200 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u majdanpečkoj opštini, zahteve za ostvarivanje prava ne neki od podsticaja podnelo je 380 poljoprivrednika, odnosno, svako treće.

Pri tom, najviše interesovanja, kao i u prošloj godini, bilo je za investicije u fizičku imovinu, ali i za investicije za razvoj ovčarstva. Za te podsticaje utrošeno je najviše sredstava, a za nabavku poljoprivredne opreme podneto je 109 zahteva i utrošeno osam miliona dinara, dok su u oblasti ovčarstva, za nabavku umatičenih stada ovaca, rase „Pramenka“ i „Il de Frans“ opredeljena 22 miliona dinara.

Zanimljivo je da je slab odziv na javni poziv koji se odnosio na podsticaje poljoprivrednim udruženjima i osnovnim odgajivačkim stanicama, uticao da sredstva za ove namene budu utrošena samo polovično.

Opština Majdanpek je za realizaciju Programa mera podrške poljoprivrednicima izdvojila 39,6 miliona dinara.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *