NARODNA STRANKA BOR: NAJAVA IZGRADNJE NOVOG AERODROMA ČISTA MAGLA

Gradski odbor Narodne stranke u Boru  saopštio je da je stanje u Boru konfuzno. Predstavnici ove političke opcije navode u saopštenju za javnost da je predlog da se aerodrom prenese u nadležnost republici, nastavak nedomaćinskog delovanja lokalne vlasti. U nastavku teksta vam prenosimo saopštenje GO NS Bor:

„Svedoci smo da je stanje u Boru konfuzno ili bolje reći „koronarno“ kako danas vole da kažu naši sugrađani.
Vlast koristi situaciju da zarad nejasnih, samo njima znanih, ciljeva povlači poteze koji nisu u interesu građana Bora. Nije im bilo dovoljno što su mnoge sugrađane pretnjama ubeđivali da izađu na lažne izbore, već ih danas ponižavaju otimajući imovinu, koju su njihovi dedovi i očevi sticali, i istu poklanjaju stranoj firmi. Gde to u svetu ima da siromah poklanja bogatom?! Samo u današnjoj Srbiji, koju vodi jedna odnarođena bahata vlast!
Predlog gradskog veća Bora, na čelu sa gradonačelnikom Milikićem, da se aerodrom Bor prenese u nadležnost republici, samo je nastavak nedomaćinskog, poltronskog delovanja lokalne vlasti. Pravdajući ovu ideju time da se želi osigurati budućnost aerodroma, koji može biti ugrožen rudarskim radovima, je neistina! NAJAVA IZGRADNJE NOVOG AERODROMA JE ČISTA MAGLA! Pre će biti da je to partijski zadatak odlazećeg gradonačelnika. Ubeđeni smo da je u pitanju predaja republici koja će nakon toga taj aerodrom i zemljište pokloniti vlasniku rudnika-stranoj firmi. Po ugledu na poklanjanje zgrade Instituta. Da li je to interes građana Bora? Zašto zgrada nije poklonjena Boru, sa pravom se pitaju bivši i sadašnji radnici Instituta?
Gradska vlast je već oprostila 2,5 milijardi bivšem RTB. Zašto ne bi poslušnički izglasali još jednu štetnu odluku pravdajući to „javnim interesom“. Bor polako ostaje bez građevinskog zemljišta i lokacija koje su preduslov razvoja. Poklonjeno je Borsko jezero, deo banje, zemljište u okolini Bora se pretvara u rudarsko, nestaće sela ili njihovi delovi. Gde se tu uklapa Strategija održivog razvoja? Šta je cilj ove vlasti?
Nebriga za muke građana okolnih sela, koji su ostavljeni na cedilu od onih koji su im pred junske lažne izbore, po ko zna koji put obećavali med i mleko, ogoljuje svu bahatost vlastodržaca.
Odlazak mladih iz Bora pokazuje da se vlast ne brine za budućnost Bora. Bor može postati rudarska kolonija sa početka dvadesetog veka.
Poštovani sugrađani, iako smo svesni da ova i ovakva vlast račune polaže samo svojim centralama, naša je obaveza da da Vam na ove pogubne stvari ukažemo.
Verujemo da sud naroda mora doći na red. Na prvim slobodnim izborima!“

NARODNA STRANKA
GRADSKI ODBOR BOR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *