NEGOTINCI PO ČETVRTI PUT ODRŽALI KONCERT SEĆANJA NA LUISA

U Negotinu je u utorak, 23. jula održan četvrti po redu koncert sećanja na Ljubišu Stojanovića Luisa koji je tragično nastradao pre osam godina. Koncert u spomen na svog Luisa nosi naziv po jednom od njegovih najvećih hitova, „Moj život je moje blago“.

Za Negotince Ljubiša Stojanović Luis nije samo kantautor nesvakidašnjih vokalnih sposobnosti, autentičan predstavnik etno džeza, tekstopisac i kompozitor, već i neko svoj, jer je Luis u mladosti živeo u ovom gradu, a onda mu se stalno vraćao i više od deceniju priređivao humanitarne koncerte za decu Doma, sa čijim je štićenicima formirao svoj prvi bend, donosio im poklone, družio se sa njima. Za njegov humanitaran rad Opština Negotin uručila mu je 2000. svoje tadašnje najviše zvanje – Septembarsku nagradu, a 2006. i priznanje Počasni građanin Negotina.

Više od 20 izvođača i bendova sviralo je najveće Luisove hitove, a publika je sa oduševljenjem propratila nastupe Saške Janks, Mladena Lukića, Danice Krstić, Čede Markovića, Slobodanke Danke Stojiljković, Novice Negovanovića, Renato Henca, Stefana Petrušića, Tanje Banjanin, Baneta Vasića, Miloša Kračunovića.

Luisu u spomen pevali su i njegova ćerka Maja Luis, Neša Saitović iz “Crnih mambi”, Katarina Milošević i “Alfa režim”, ali i Nemanja Bačilović i Maja Živkov sa “Medžik bendom”, zaječarski “Boemi”, negotinski “Kontakord”, “Ars komjuniti” i prijatelji koji su premijerno izveli kompoziciju “Bez ljubavi ja ne mogu” Saše T. Grujića posvećenu Luisu.

Publiku su pozdravili i Luisovi muzičari, članovi njegovog benda: klavijaturista Perica Kaluđerović, gitarista Dragan Adamović Kajga, bas gitarista Aleksandar Aca Trajkovski, ali i njegova porodica, supruga Silvana i deca Andrej, Sergije, Ela Mita.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *