JEDAN RADNIK JKP „3.OKTOBAR“ POZITIVAN NA COVID-19

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Bora naglašeno je da su u toku ove godine održane dve redovne i 19 vanrednih sednica za vreme trajanja vanrednog stanja. Rečeno je i da je jedan radnik JKP „3.oktobar“ pozitivan na Covid-19.

-Za vreme trajanja vanrednog stanja, Štab je doneo ukupno 56 naredbi, tri zaključka i jednu preporuku. Takođe za to vreme bilo je angažovano 54 poverenika i njihovih zamenika civilne zaštite a moram da napomenem  i da je Operativni centar koji je formirao gradski štab imao ukupno 552 volontera, a u jednom bilo je najviše angažovanih a to je 120 volontera. Info centar koji je formirao Gradski štab za vanredne situacije je za vreme vanrednog stanja ukupno imao oko 4000 poziva građana koji su zvali tražeći pomoć i neophodne informacije. Info centar je imao i dežurnog lekara koji je dežurao od 7 do 19 sati-rekao je Danijel Aleksić, član Gradskog veća.

Tokom 2018. obavlejno je čišćenje vodotokova drugog reda a prošle godine i pojedinih vodotokova prvog reda.

-S obzirom na veliku količinu padavina u prethodnom periodu, jedini problem koji se pojavio je da su oštećeni putevi koji su pod nagibom, i veći deo tih problema smo rešili. Sa druge strane problema sa vodotokovima prvog i drugog reda nismo imali – dodao je Aleksić.

Na sednici je rečeno i da nema novih slučajeva obolelih od korona virusa i da je trenutno ukupno osam osoba pozitivno na Covid-19.

-Od jutros nemamo pozitivnih i stigli su rezultati za još devet uzoraka i svi su negativni. Reč je o mlađim građanima sa blagom siptomatologijom i biće obrađeni i svi kontakti-kazala je dr Vesna Radosavljević, direktorica Doma zdravlja Bor.

Jedan radnik JKP „3.oktobar“ pozitivan je na Covid-19, potvrdio je v.d. direktor tog preduzeća Igor Mitrović.

-Situacija je pod kontrolom, kontakti su poslati na testiranje i pojačana je svakodnevna dezinfekcija svih prostorija i preporuka je obavezno nošenje maski – kazao je Mitrović.

Gradonačelnik grada Bora i komandant Štaba za vanredne situacije Aleksandar Milikić, apelovao je na građane da se pridržavaju mera Vlade Republike Srbije radi sprečavanja širenja korona virusa.

-Apelujem na građane da  obavezno nose maske u zatvorenom prostoru i u saobraćaju, i da poštujue sve druge mere. Stručne službe Doma zdarvlja su preduzele sve elemente da se stave u izolaciji lica koja su bila u kontaktu sa onima koji su pozitivni na Covid-19 – kazao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *