NEMA NOVIH SLUČAJEVA U BORU

U Boru na današnji dan nema novih slučajeva virusa, a od poslednjih informacija oporavljeno je još trinaest osoba, čime se broj ukupno izlečenih od početka pandemije popeo na 146, podaci su Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar. Na području grada trenutno je 15 osoba pozitivno na virus Covid-19, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Iako je pandemija u procesu povlačenja, o čemu govore i sami rezultati, mere zaštite i distanca se i dalje moraju poštovati. Sve dosad preduzete mere i na državnom i na lokalnom nivou dale su dobre rezultate, što pokazuje i ovaj pad broja obolelih na teritoriji grada.”, izjavila je na današnjoj konferenciji za medije direktor Doma zdravlja u Boru dr Vesna Radosavljević.

Kako je rečeno na konferenciji, i dalje se sprovode sve neophodne protivepidemijske mere, sa ciljem da se zaustavi i spreči dalje povećanje broja obolelih, uključujući i intenzivno i sveobuhvatno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

Do danas, ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 166, od kojih je 146 osoba izlečeno, dok je pet osoba, nažalost, preminulo od posledica virusa.

Na teritoriji grada Bora, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi se 138 osoba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *