NIKOLIĆ: ISPUNJAVAMO IZBORNA OBEĆANJA

U okviru radova na rekonstrukciji gradske zelene pijace u Kladovu, završeno je popločavanje behaton kockama 1360 metara kvadratnih korisne površine i u toku je montaža 32 nove tipske tezge. Radove vredne 13.118.820 dinara finansira lokalna samouprava.

– To je samo jedno od obećanja  koje smo dali građanima u izbornoj kampanji  i koje na početku nove građevinske sezone sprovodimo u delo. Svi znaju kako je pijaca izgledala  minulih godina, ali je to sada prošlost. Osim toga  asfaltirali smo šest ulica u gradu i na gradskoj periferiji ukupne dužine 1065 metara. Po novom asfaltu sada hodaju stanari u delu Smederevske, Miročke, Sutjeske i ulice u naselju Pemci na gradskoj periferiji, a asfltirano je i 130 metara Graničarske ulice u Novom naselju. U okviru uređenje saobraćajne infrastrukture u ponedeljak će  zaposleni u preduzeću za puteve „Štrabag“ asfaltirati 272 metra ulice u naselju Butorke, a novi asfalt će biti ugrađen na delu lokalnog puta prema Petrovom Selu ukupne dužine 200 metara.

Narednih dana kreću radovi na uređenju platoa  kod međunarodnog putničkog pristaništa Kladovo, kao i nadogradnja objekta u PU “ Neven“ jer su za ta ulaganja potpisani Ugovori i obezbeđena finansijska sredstva-naglasio Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Za nekoliko dana gradska zelena pijaca u Kladovu  konačno će dobiti konforniji i funkcionalniji izgled.

– Druga faza radova podrazumeva  ugradnju kontejnera – euro model za prodaju mleka i mlečnih proizvoda i  rashladnih vitrina tako da će uslovi biti znatno bolji ne samo za prodavce, već i za kupce i odgovaraće propisanim standardima -rekla je arhitekta Ninuška Pešić.

Radove na rekonstrukciji gradske zelene pijace obišao je i Zlatko Kalinović, načelnik Opštinske uprave Kladovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *