NIKOLIĆ: POLJOPRIVREDU DIŽEMO NA VIŠI NIVO

Vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava iz Kladovskog kraja koji su ostvarili pravo na subvencije Saša Nikoloć predsednik opštine Kladovo podelio je Rešenja o dodeli podsticaja za 2019.godinu.

Ove godine pravo na subvencije ostvarilo je 196 poljoprivrednika, kojima je podeljeno 14,7 miliona dinara, ali to nije konačna suma jer će  za  proizvođače, koji nisu prošli u prvom krugu novčana sredstva biti opredeljena nakon rebalansa budžeta opštine Kladovo za 2019. godinu.

– Želimo da pomognemo sve one domaćine koji su se javili na konkurs, jer poljoprivreda predstavlja jedan od tri stuba  na kojima se temelji razvoj opštine Kladovo. Zato je  jedan od ciljeva lokalne samouprave da se poljoprivreda u Kladovskom kraju  podigne na viši nivo. Rešenja o dodeli subvencija za razvoj poljoprivrede  uručena su prvoj grupi poljoprivrednih proizvođača koji su ispunili uslove za finansijsku podršku koja će uticati na razvoj poljoprivrede na teritoriji opštine Kladovo-kazao je Saša Nikolić predsednik te podunavske opštine.

Od 15,3 miliona izdvojenih u agrarni Fond iz ovogodišnjeg budžeta lokalne zajednice  na ime subvencija vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava isplaćeno je 14,7 miliona dinara za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, za održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta, za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i za ekonomske aktivnosti u okviru podizanje konkurentnosti proizvodnje  po metodologiji sadržanoj u Pravilniku koji je dobio saglasnost resornog ministarstva, dok je iznos iznos od  600.000 dinara izdvojen je  za veštačko osemenjavanje krava.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *