NOVA PREPORUKA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE U NEGOTINU

Štab za vanredne situacije opštine Negotin izdao je preporuku  svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Negotin, da rad u osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Negotin od 25. novembra do 4. decembra 2020.godine organizuju tako što će učenici prvog ciklusa osnovne škole nastaviti sa pohađanjem nastave u već utvrđenoj organizaciji rada, a učenici drugog ciklusa osnovne škole i srednje škole nastavu će pohađati u celosti na daljinu u naznačenom periodu.

Kako je saopšteno iz Opštinske uprave Negotin, zatražena je saglasnost od resornog ministarstva i Školske uprave Zaječar za ovu preporuku, imajući u obzir pogoršanje epidemiološke situacije a u cilju zaštite i sprečavanje zaraze prosvetnog kadra i učenika na teritoriji opštine Negotin.

Saopšteno je i da je juče dopisom Broj: 915-424-61-00172/2020-12, Školska uprava Zaječar prosledila je Štabu za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin Saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na preporuku Štaba:
„Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja SAGLASNO je sa Predlogom uvođenja novih mera za osnovne i srednje škole u skladu sa preporukom Opštinskog štaba za teritoriju opštine Negotin od 23. Novembra 2020.godine.“
„Na teritoriji opštine Negotin može se primeniti drugačiji način organizacije nastave u periodu od 25. Novembra do 4 decembra 2020.godine, tako što će učenici prvog ciklusa osnovne škole nastaviti sa pohađanjem nastave u već utrđenoj organizaciji rada, a učenici drugog ciklusa osnovne škole i srednje škole nastavu će pohađati u celosti na daljinu u naznačenom periodu.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *