NOVE MERE PRONATALITETNE POLITIKE U KNJAŽEVCU

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac izjavio je za nedeljnik „Timočke“ da mere pronatalitetne politike, koje sprovodi  opština, ali i mere države, lagano počinju da daju rezultate.  On je naglasio i da se za narednu godinu priprema još jedan veliki projekat koji će doprineti da Knjaževčana bude više.

-Knjaževac počinje lagano da rešava svoj akutni problem. Najradosnija vest, koju smo čuli ove godine je da se u Knjaževcu rađa više beba nego prošle godine. Mere pronatalitetne politike, koje imamo mi kao lokalna samouprava, ali i država, počinju polako, za sada stidljivo i skromno da daju rezultate. Nadam se da će upravo to obeležiti naredne godine i da će Knjaževac početi brojčano da raste –kazao je Đokić.

On je naglasio da je u pripremi veliki projekat rekonstrukcije i adaptacije stambenih objekata koji su u republičkom vlasništvu.

-Ima ih, kako kuća po selima, tako i stanova i kuća u samom gradu. Ti objekti su u vlasništvo republike došli po raznim osnovama – tako što je neko ostao bez naslednika, ili tako što je neko preminuo….Radimo na evidentiranju svih tih objekata, uradićemo procenu troškova, projekte adaptacije i saniranja. Želja nam je da te objekte ponudimo prvo za rešavanje stambenih pitanja našim Knjaževčanima, a onda i svim ostalim državljanima Republike Srbije, koji žele da reše svoje stambeno pitanje. Oni će moći da dođu i da u Knjaževcu dobiju stambeni objekat, bilo u selu, ili u gradu na korišćenje trajno, bez prava otuđenja, a samo sa ostvarenjem naše želje da Knjaževčana bude više- dodao je Đokić.

U prvih osam meseci ove godine u Knjaževcu se rodilo 20 beba više nego u istom periodu prošle godine. Nezaposlene Knjaževčanke za treće, četvrto i peto dete dobijaju od opštine novčanu pomoć u iznosu od 480.000 dinara koja se isplaćuje na 24 mesečne rate. Pomoć se daje i za prvorođeno i drugorođeno dete u iznosu od 35.000 dinara a za treće dete 100.000 dinara.

Projekat „Natalitet-alarm za budućnost Knjaževca“ sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *