NOVE MOGUĆNOSTI ZA POLJOPRIVREDNIKE

Na prošlonedeljnom zasedanju, članovi Opštinskog veća u Majdanpeku usvojili su predlog novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi. Prema njemu i Odluci o maksimalnom broju zaposlenih nije predviđeno povećanje broja. Trenutno je na mestima izvršilaca i nameštenika angažovano 85 službenika.

Ovom prilikom usvojeni su izveštaji Muzeja, Narodne biblioteke i Centra za socijalni rad o radu u prošloj godini. Data je saglasnost na predlog Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta,  kojim je praktično sa velikim zakašnjenjem u odnosu na druge sredine usklađen sa Zakonom o sportu kojim su predviđene izmene u načinu finansiranja sportskih organizacija. Na taj propust ukazao je prilikom posete Majdanpeku, ministar sporta Vanja Udovičić, a aktuelne opštinske vlasti su ovom odlukom, u praktično najkraćem roku, ispravile grešku i stvorile uslove za odlučivanje u skladu sa važećim zakonskim rešenjima za ovu oblast. Tome će doprineti i činjenica da je usvojen i pravilnik o kategorizaciji sportskih organizacija.

Ovom prilikom odlučeno je da se objave javni pozivi za podnošenje zahteva za odobravanje podsticaja  u ovoj godini, za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, kao i za ostvarivanje prava na podsticaj za razvoj ovčarstva. Činjenica je da je prošle godine interesovanje poljoprivrednika za ostvarivanje prava na predviđene pogodnosti bilo sasvim solidno, a da se s obzirom na značajno uvećana budžetska sredstva u ovoj godini očekuje nesmanjeno, pa je posebno naglašeno da će prilikom konkurisanja poljoprivrednicima biti od pomoći zaposleni u Fondaciji za lokalni ekonomski razvoj, kancelarijama u Majdanpeku i Donjem Milanovcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *