NOVO SANITETSKO VOZILO ZA BORSKU BOLNICU

U borsku Opštu bolnicu stiglo je novo sanitetsko vozilo, koje je nabavljeno kroz program donacije EU uz posredovanje UNOPS-a. Opšta bolnica Bor je jedna od 20 zdravstvenih ustanova u Srbiji koja je dobila ovo vozilo.

-Hvala Vladi Srbije, Evropskoj uniji i Ministarstvu zdravlja koje je grad Bor svrstao u prioritet ovih donacija i vozilo  je stiglo u naš grad. Ono je veoma važno za jačanje funkcionisanja i rada hitne službe koja se na terenu bavi brigom pacijenata-kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru je naglasio da je značaj ove donacije veliki, budući da su svakodnevno dva do tri vozila na putu.

-Ovo nam je peto sanitetsko vozilo. Vozila koja dobijamo od resornog ministarstva ili iz donacija za relativno kratko vreme pređu veliku kilometražu i zahtevaju zanavljenje. Ovaj sanitet je potpuno opremljen tako da će transport teških bolesnika, između ostalih i kovid bolesnika, biće mnogo komforniji, brži i sigurniji i do medicinskih ustanova u Beogradu i  Nišu- kazao je dr Joksimović.

Vrednost ovog santetskog vozila je oko šest miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *