O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICA SA DECOM

Na 125. sednici Opštinskog veća, koja je održana u utorak, jedna od glavnih tačaka, koja se našla na dnevnom redu je donošenje Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom.

-Ova odluka predviđa sve novitete i nove mere o kojima smo pričali i najavljivali ih u toku ove godine. Najvažnije izmene se odnose na to da ćemo od ove goidne imati stipendije za izuzetno nadarene učenike i studente, gde ćemo predviđati za studente prosek preko osam, a za učenike plasman na republičko takmičenje. Odvojili smo socijalnu kategoriju i  imaćemo poseban konkurs za učenike i studente iz društveno osetljivih grupa, i poseban konkurs za učenike i studente koji potiču iz porodica koje imaju tri, četiri ili više dece –kazao je Branislav Josifović, šef kabineta predsednika opštine Knjaževca.

Nacrt ove odluke biće objavljen na sajtu Opštine Knjaževac, a zatim će biti organizovana javna rasprava gde će svi zainteresovani studenti, učenici i roditelji, ali i svi ostali zainteresovani građani moći će da se uključe u  i izraze svoje ideje.

Većnici su razmatrali i rebalans budžeta, stepen usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, usvajanje procene ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća, a diskutovali su  i o tačkama vezanih za rad gradske toplane , JKP “Standard” i Preduzeća za razvoj.

Projekat „Natalitet-alarm za budućnost Knjaževca“ sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *