O INFORMISANJU I DRUGIM VAŽNIM PITANJIMA

Pred  članovima Opštinskog veća u Majdanpeku  našla se samo jedna tačka dnevnog reda, usvajanje mesečnih narativnih i finansijskih izveštaja o realizaciji projekata u oblasti javnog informisanja, ali se u njenom neformalnom delu moglo čuti i više informacija o aktuelnim poslovima lokalne samouprave.

Govorilo se i o šteti koje je prethodne večeri pričinilo snažno nevreme, jer jaka kiša, praćena olujnim vetrom nije mimoišla ni opštinu Majdanpek. U gradu, oštećen je krov dečjeg dispanzera, počupano i polomljeno više stabala, a palog drveća, pa i odrona bilo je i na gotovo svim saobraćajnicama. Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek je istakao da se nakon nedavno održane sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije, intenzivno radilo na sanaciji oštećenih saobraćajnica u Kazanskom potoku i drugim naseljima, koje su pretrpele veliku štetu tokom poslednjih padavina.

Govoreći o aktuelnim radovima, predsednik Opštine je rekao da bi pored radova na Domu kulture uskoro trebalo da počne rekonstrukcija seoske ambulante u Rudnoj Glavi, kao i da se za desetak dana očekuje završetak renoviranja Sportsko rekreativnog centra „6. avgust“ i otvaranje opremljene Kancelarije za mlade.

Pomenuo je i radove na domovima kulture u Miroču i Vlaolu, kao i da na žalost, malo kasne, ali se intenzivno privode kraju poslovi vezani za izgradnju prihvatilišta za pse. Pored toga, realizuju se i mere za podsticaj i razvoj poljoprivrede.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *