O SUBVENCIJAMA ZA POLJOPRIVREDU

Članovi Opštinskog veća usvojili su na sednici prošlog petka četiri predloga konkursa o dodeli subvencija u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Na dnevnom redu bila je i odluka o boravišnoj taksi i planu odbrane od poplava.

 Na početku sednice usvojen je Izveštaj o realizaciji Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Toplana u 2018. godini koji je obrazložio Zvonko Jovanović, tehnički rukovodilac JKP Toplana.

Pored izveštaja, usvojen je i predlog zaključka člana Veća, Srbislava Vidojevića, da rukovodstvo Toplane do kraja godine predloži mere u okviru Programa rada za narednu godinu kojima bi se poboljšala situacija u preduzeću i počelo rešavanje nagomilanih problema.

Najviše vremena na  sednici posvećeno je raspravi o poljoprivrednim temama.

Usvojeni su predlozi konkursa za dodelu subvencija za podizanje višegodišnjih zasada voća, za zasnivanje zasada pod medonosnim biljem, za nabavku opreme za preradu na gazdinstvu, kao i za subvencije u organskoj proizvodnji. Zbog potrebe za dodatnim konsultacijama, sa dnevnog reda skinut je Predlog programa o izmeni Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Knjaževac u 2019. godini.

Pored ovih tema, članovi Opštinskog veća usvojili su Nacrt odluke o boravišnoj taksi, koji će biti upućen na javnu raspravu, Predlog odluke o donošenju Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda, Predlog rešenja o imenovanju radne grupe za realizaciju projekta “SUPER”, kao i više zahteva za pomoć fizičkih lica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *