OBELEŽENA SLAVA SVETOG PANTELEJMONA

Obeležavanje Gradske slave Donjeg Milanovca, Svetog Pantelejmona, ove godine počelo je uoči samog praznika večernjim bogosluženjem koje je služio Episkop timočki gospodin Ilarion uz sasluženje igumana manastira Bukovo Kozme Radovića, te sveštenika i đakona timočke, braničevske i oradske Eparhije (Rumunska pravoslavna crkva), a uz prisustvo dr Milete Radojevića, direktora Kancelarije za vere u Vladi Republike Srbije dok je domaćin bio Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Prethodno osvećen je parohijski dom u porti hrama koji je proširen i obnovljen sredstvima Kancelarije za vere, opštine Majdanpek i prilozima vernika, a ulicama varoši prošla je nikad lepša, svečanija i tako velika litija, u kojoj je uz sveštenstvo, monaštvo, mnogobrojne vernike i građane, bilo članova kulturno umetničkog društva, muzičara, ali i predstavnika svih drugih struktura.

Na dan slave u hramu Svetog Nikole održana je liturgija, a u gradu je to bio povod za brojna sportska i zabavna dešavanja. Na prostoru kraj Kapetan Mišinog zdanja organizovani su dobro posećeni koncerti estradnih zvezda, Milana Topalovića i Ane Kokić.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *