OCENJIVANJE VINA I RAKIJA

U knjaževačkom JB klubu Udruženje VIR organizovalo je 27. jula ocenjivanje vina i jakih pića. Na ocenjivanje stiglo je 99 uzoraka belih, crvenih i roze vina i jakih pića iz 35 podruma Srbije i Bugarske. Profesor dr Slobodan Jović predsedavao je međunarodnom komisijom, koja je radila u JB klubu. Odličan znalac vina ovog kraja, on primećuje da se kvalitet poboljšava, ali i upozorava da nije uvek dobro praviti vino “po recepturama starih majstora“.


Petko Mikov, vlasnik vinarije “Vidinska Gmza“ kaže da iz bugarskih i srpskih vinograda do kupaca dolaze kvalitetna vina, te da dve zemlje treba da se okrenu velikom ruskom tržištu.  Ocenjivanje vina i rakija, 16. po redu, učesnici su posvetili Jovanu Isakovu, nedavno preminulom predsedniku Udruženja VIR. Dodela priznanja najbolje ocenjenim proizvođačima obaviće se na Festivalu vina, koji će trećeg avgusta biti održan u Domu kulture.

Ocenjivačku komisiju činili su prof. dr Slobodan Jović, diplomirani inženjer Radiša Nikolić, magistar Ivana Mošić i tehnolog Zlatko Pedkov iz Bugarske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *