ODGOVORNIM PONAŠANJEM PROTIV PANDEMIJE

Sve ozbiljnija epidemiološka situacija u zemlji, kao i donekle izmenjena situacija u  samoj opštini bila je povod za ovonedeljno zasedanje Štaba za vanredne situacije u Majdanpeku koji je doneo odluku o nizu preventivnih i obavezujućih mera  u borbi protiv korona virusa. Zatvoreni bazen u Majdanpeku neće raditi, u zatvorenim prostorima može boraviti ograničen broj ljudi, uz obavezne mere zaštite, a nošenje maski je obavezno u javnom i taksi prevozu, na pijaci, u kozmetičkim i frizerskim salonima, teretanama.

Odlukom je ograničen rad ugostiteljskim objektima, a zabranjeno je i organizovanje svadbi i drugih slavlja u zatvorenim objektima.

Činjenicu da se Covid ambulanti u ponedeljak sa povišenom temperaturom javio 31 pacijent, da je kod desetak dijagnostikovana upala pluća, ali da se uprkos simptomima ne može pouzdano tvrditi da je u pitanju korona virus, komentarisao je dr Dragan Fudulović, direktor majdanpečkog Doma zdravlja, istakavši da imaju dovoljno zaštitne opreme, sem skafandera, o čemu su obavestili i republički Krizni štab, kao i da nedostaju i podloge za PCR testove, zbog čega se obavljalo samo brzo testiranje:

– Od pet ranije hospitalizovanih pacijenata, zvanično je korona virus potvrđen kod jedne zaposlene medicinske sestre i dva pacijenta koja smo naknadno uputiliistakao je prvi čovek ove zdravstvene ustanove najavljujući preciznije laboratorijske provere budući da su dobili 30 podloga za PCR testiranje.

Na sednici Štaba je rečeno da je u vrtićima u Majdanpeku i Donjem Milanovcu sve više dece sa povišenom temperaturom.

Predsednik Opštine Dragan Popović, apelovao je na sugrađane da ozbiljno shvate situaciju i pridržavaju se svih propisanih mera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *