ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD U BORU

U Centru za socijalni rad u Boru danas je održan Dan otvorenih vrata,za korisnike i buduće korisnike Centra, koji su imali priliku da se informišu i bliže upoznaju sa svim pravima iz oblasti socijalne zaštite.

-Za Dan otvorenih vrata učešće je prijavilo 10 korisnika i ovo je jedan od načina za rešavanje problema koje oni imaju. Najviše građana se obratilo sa zahtevom za jednokratne novčane pomoći, a za tu namenu je ove godine grad Bor izdvojio sedam miliona dinara iz budžeta i zahvaljujem se lokalnoj samoupravi što su prepoznali koliko to našim građanima znači. Građani su se javili i za novčane socijalne pomoći i za tuđu negu i pomoć-kazala je Saška Milošević, direktorica borskog Centra za socijalni rad.

Cilj  je efikasnija i bolja komunikacija sa  građanima kao i upoznavanje sa svim pravima iz oblasti socijalne zaštite. Prema podacima Centra za socijalni rad, trenutno oko 400 porodica, odnosno 1200 ljudi prima socijalnu pomoć.

– Upravo sam dobila rešenje za socijalnu pomoć, koju ću primate za mene i decu u iznosu od 10.500 dinara. Ovakvi sastanci nama korisnicima znači puno, dobijamo pomoć  i za nabavku lekova i zaposleni u Centru nam uvek izlaze u susret – kazala je Veriša Mirvete.

U Centru za socijalni rad, svakog petka organizovaće se Dan otvorenih vrata, sa početkom u 12 sati i trajaće do 14 časova.

Građani svoj dolazak  mogu da prijave putem telefona 030/422-589 ili lično u prostorijama Centra za socijalni rad u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *