ODRŽAN PETI “PRKOS” U KNJAŽEVCU

Ovogodišnji PRKOS obeležili su knjaževačka publika, koja je svim srcem iz večeri u veče pratila mlade glumce i njihove predstave, kao i odluka Vladimira Putnika da se povuče sa mesta selektora.

Govorili su o besmislu nacionalizma u predstavi “Kovači“, o neprihvatanju različitosti u komadu “Indigo“, o mrtvom moru u srpskim palankama. zabavili su nas mjuziklima. I svi su, kako su ocenili dramski umetnici Andrijana Videnović, Rade Marjanović i Tatjana Kecman, kao stručni žiri, pobednici zbog svog entuzijazma i vere u ono što rade.

Slično, mada ne i istovetno mišljenje imale su i Zdenka Todorović, Dragana Vukić Cvejić i Mirjana Jovanović, koje su peti PRKOS pratile u svojstvu žirija publike.

Pobednikom petog PRKOS-a proglašena je predstava “Prljavi ples“ Teatra 011 iz Beograda. Nagradu za najbolju mušku ulogu poneo je Janko Maglovski za rolu Ace Banaćanina u predstavi “Kovači“, dok je priznanje za najbolju žensku ulogu otišlo Miliću Lutovcu za ulogu Dafne u mjuziklu “Neki to vole vruće.“ Reditelj i teatrolog Vladimir Putnik odlučio je da se oprosti od selektorske uloge koju je obavljao u proteklih pet godina. Kako kaže, vreme je za mlađe ljude i dodaje da je PRKOS prevazišao one koji ga organizuju.

Puneći veliku dvoranu iz večeri u veče, učestvujući u svakoj predstavi, u svim razgovorima nakon nje  i izlazeći iz sale sa osmehom na licu, ili sa suzama u oku, knjaževačka publika još jednom je pokazala da duboko poštuje pozorišnu umetnost i trud mladih glumaca, makar svake večeri morala da bar 100 minuta provede u sali bez ikakvog rashlađenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *