ODRŽANA MANIFESTACIJA “DANI VIŠNJE”

U čast voća po kome je knjaževačka opština prepoznatljiva i u evropskim okvirima, u Vasilju su u nedelju, 25. avgusta, održani četvrti po redu “Danji višnje”. Reč je o manifestaciji koja je jako važna stanovnicima Vasilja, koji se nalaze među najvećim proizvođačima ovog voća i koji, nakon rekonstrukcije doma, uz pomoć lokalne samouprave, imaju još puno planova za razvoj sela.

Napore mesne zajednice pozdravio je i predsednik Opštine Milan Đokić.

-Mesna zajednica Vasilj je veoma aktivna i zahvaljujući njihovim predlozima, u Vasilju je urađeno mnogo. Ali, nećemo stati. Nastavićemo poslove na uređenju crkve, atarskih i prilaznih puteva….Najavljujem ovom prilikom i konkurse za nabavku opreme i svega što može da pomogne da višnju više ne dajemo kao sirovinu nakupcima, već da je prerađujemo u polu i gotove proizvode, kako bi poljoprivredni proizvođali zaradili više –kazao je Đokić.

“Dani višnje“ okupili su i ove godine proizvođače, domaćice i domaćine sa slanim i slatkim poslasticama od višanja.

U programu, pripremljenom uz podršku Udruženja  “Izvor“, učestvovali su đaci izdvojenog odeljenja Osnovne škole “Vuk Karadžić u Vasilju, narodni pesnik Slađan Ilić, Škola folklora Doma kulture. Specijalni gost Dana višanja bio je pevač Radiša Urošević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *