ODRŽANA SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA BORA

Gradsko veće grada Bora na današnjoj sednici usvojilo je predlog Odluke o izmenama Odluke o izradi Plana detaljne regulacije područja vetroelektrane “VE CRNI VRH” na teritoriji grada Bora. Usvojen je i Predlog Odluke o posthumnoj dodeli zvanja POČASNI GRAĐANIN GRADA BORA. Ovo zvanje se posthumno dodeljuje Bobani Momčilović Veličković, sportiskinji iz Bora, zbog postignutih vrhusnih rezultata u sportu – streljaštvu koji su doprineli afirmaciji grada Bora u zemlji i inostranstvu.

Većnici su usvojili i predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Bor za 2021. godinu i predlog Operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda na teritoriji grada Bora za 2021. godinu.

-Iz godine u godinu se povećava broj naših surađana koji koriste subvencije u oblasti poljoprivrede. Mere su ove godine proširene i dobili smo saglasnost Ministarstva poljoprivrede za ovaj predlog a cilj je da se baziramo na manjim proizvođačima, kojima je najneophodnija ova pomoć a naravno pravo d aapliciraju će imati i veći poljoprivredni proizvođači i da uz subvenciju grada Bora nastave da razvijaju poljoprivredu. U prethodne dve i po godine smo zasadili nekoliko desetina hektara voćnjaka na teritoriji grada Bora, a nabavljeno je i preko 30 mašina – kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Između ostalog, usvojeni su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti za Program rada Narodne biblioteke Bor, Muzeja rudarstva i metalurgije, Centra za kulturu, Ustanove Sportski centar, PU „Bambi“, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije.

Gradonačelnik Bora je naglasio da je ukupan dug Toplane 1,6 milijardi dinara koji je nastao od 2000 godine, a da je pravo rešenje za ovo preduzeće izgradnja nove toplane. On je naglasio da će Vodovod u 2021.godini ostvariti pozitivno poslovanje, jer je maksimalno upošljeno preduzeće.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *