OSTAJE VANREDNA SITUACIJA ZBOG JUNSKOG NEVREMENA

Na području Opštine Majdanpek ukinuta je vanredna situacija, proglašena 17. jula, zbog širenja epidemije Covid-19, ali i dalje važi vanredna situacija u sredinama pogođenim junskim nevremenom, kako je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije rečeno, do potpune sanacije štete, pre svega na infrastrukture koju je oštetio nabujali Mali Pek i u selima Gornje reke, gde je puteve oštetila nabukjala Crna reka.

-Ukidanjem vanredne situacije nisu prestale da važe epidemiološke mere koje je usvojio republički Krizni štab, kao ni odluke koje se odnose na sanaciju posledica elementarnih nepogoda u opštini Majdanpek – rekao je na sednici Štaba održanoj  predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović.

I dalje ostaje obaveza držanja fizičke distance, nošenje maski u zatvorenom prostoru, zabrana  okupljanja većeg broja ljudi, organizacija velikih proslava, ali i produženo radno vreme prodavnica i ugostiteljskih objekata koje je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije.

Štab za vanredne situacije opštine Majdanpek odbio je zahtev grupe roditelja predškolaca iz Crnajke da njihova deca pripremni program pohađaju u Rudnoj Glavi, jer tamošnji kapaciteti ne omogućavaju poštovanje preporučenih preventivnih mer propisanih za predškolske i školske ustanove a. Uslovi dozvoljavaju da grupa u Rudnoj Glavi može da broji deset mališana, a budući da je već prijavljeno devet iz samog sela, nema uslova da se prihvati zahtev roditelja iz Crnajke.

Iz  preventivnih razloga, nije data saglasnost Udruženja invalida rada za organizaciju  tradicionalnog okupljanja invalida rada Borskog okruga.

Vezano za vanrednu situaciju u Donjem Milanovcu, proglašenu u februaru kada je vetar orkanske jačine podizao talase visine 10-tak metara koji su oštetili gradski kej, Predsednik Popović ističe da se još odvijaju radovi na sanaciji, a da se očekuje da u narednoj godini, uz prethodno urađene projekte, ova đerdapska varoš dobije naper dužine 200 metara koji će istovremeno napraviti i prirodnu marinu, ali i da se pristupi uređenju gradskog keja koji opasava donji deo naselja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *