OTVARANJE LABORATORIJE ZA PCR TESTIRANJE NA KORONU ZA MESEC I PO DANA

Laboratorija za PCR testiranje na virus korona za koju su pokrenuli incijativu svi gradovi i opštine u Borskom i Zaječarskom okrugu, očekuje se da počne sa radom za oko mesec i po dana. Ovo je potvrdio Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

– Potpisali smo ugovor u petak i doneli odluku da grad Bor učestvuje i sprovede nabavku opreme za PCR testiranje. U narednom periodu će grad Zaječar sporovesti kompletan projekat i za mesec i po dana ćemo uspeti da opremimo Institut za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru  novom opremom koja će sigurno ubrzati i olakšati rad medicinskog osoblja i smanjiti vreme čekanja na uzorkovanje odnosno testiranje svih lica na korona virus-rekao je Milikić.

On je naglasio da je procenjena vrednost uređaja za PCR testiranje oko 100.000 evra.

-I Vlada Republike Srbije donela je zaključak o formiranju radne grupe, za analizu i potrebe proširenja dodatnih laboratorija  na teritoriji Repubike Srbije  kako bi se smanjilo vreme čekanja, tako da smo mi na istoku Srbije bili spremni i krenuli korak unapred na rešavanju problema i siguran sam da ćemo u narednom periodu svi zajedno sa Vladom Srbije, i lokalne samouprave kada je u pitanju istok Srbije, poboljšati kvalitet testiranja i smanjiti vreme čekanja na rezultate –dodao je Milikić.

On je naglasio da će grad Zaječar raspisati javnu nabavku za nabavku opreme, i da se očekuje da će ona biti završena  za mesec i po dana.

-Troškove nabavke uređaja će snositi opštine i gradovi u Borskom i Zaječarskom okrugu  shodno broju stanovnika. Najveća sredstva izdvojiće grad Zaječar, pa onda grad Bor i ostale opštine – ističe Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *