OVE GODINE JOŠ 20 STIPENDISTA

Opština Majdanpek je za stipendiranje učenika i studenata, u školskoj 2019/2020. godini, opredelila 4,75 miliona dinara budžetskih sredstava, a na prošlonedeljnoj sednici Opštinskog veća doneta je odluka o broju i strukturi stipendija. Odlučeno je da se dodeli ukupno 20, po jedna stipendija za izuzetno nadarene, šest odličnih učenika i 10 odličnih studenata, kao i po jedna za učenike i studente iz osetljivih društvenih grupa.

Naglašeno je da prednost prilikom rangiranja imaju učenici i studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja, a to su, između ostalog, profesori matematike, ruskog, francuskog jezika i fizike, zatim diplomirani informatičari, građevinski, saobraćajni i elektro inženjeri, diplomirani veterinari, kao i radiolozi, mašinski, hemijski, elektro i metalurški tehničari, bravari, metalostrugari, zavarivači i kuvari. Pored toga, opština će nastaviti da u kontinuitetu pomaže školovanje 14 stipendista koji su na to pravo ostvarili prethodnih godina.

Na prvoj novembarskoj sednici, članovi Opštinskog veća Majdanpek usvojili su i predlog zaključka o produženju trajanja javnih radova, zbog neutrošenih sredstava, predviđenih za ove namene. Tako će javni radovi biti produženi do kraja godine za angažovanje radnika u oblasti sanacije i uređenja infrastrukture, zamene stare vodovodne mreže, kao i održavanja javnih površina i objekata od opšteg interesa i uređenja javnih površina u Donjem Milanovcu.

Ovom su prilikom, zbog neispunjenih određenih zakonskih uslova, doneta i rešenja o poništenju nekoliko rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom i obustavi postupka otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine Majdanpek javnim nadmetanjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *