POČELA VAKCINACIJA RADNIKA SERBIA ZIJIN COPPER

Foto: G. Tončev Vasilić/Serbia Zijin Copper

Radnici kompanije Serbia Zijin Copper, koja posluje u Boru i Majdanpeku pridružili su se masovnoj imunizaciji građana, koja je pre nepun mesec počela da se organizuje u oba grada, pa je vakcinacija svih onih koji su se dobrovoljno prijavili da u organizaciji kompanije prime vakcinu počela  – danas, saopšteno je iz kompanije Serbia Zijin Copper. Kompanija je za zaposlene obezbedila i prevoz.

Iz ove kompanije navode i da  je dan nakon što je u Srbiju  juče stiglo pola miliona vakcina kineskog proizvođača „Sinofarm“, Serbia Zijin Copper  posredstvom Sektora za bezbednost i zdravlje na radu ažurirala spiskove zaposlenih koji su izrazili želju da im kompanija organizuje imunizaciju, i za njih oko 400, kompanija je u saradnji sa Vladom Srbije, obezbedila dovoljne doze cepiva.

-Za zaposlene u borskom delu kompanije vakcinacija će trajati dva dana, 11. i 12. februara, obavljaće se u Domu zdravlja, počev od 7 časova, a obezbeđen je i prevoz. I radnici majdanpečkog ogranka Serbia Zijin Copper moći će da prime vakcinu danas i sutra, na punktu za imunizaciju pri tamošnjoj zdravstvenoj ustanovi „Dr Veroljub Cakić“. Vakcinacija je u Majdanpeku zakazana za 11 sati jer se, po rečima direktora majdanpečkog Doma zdravlja Dragana Fudulovića, u ranim jutarnjim satima obavlja revakcinacija onih koji su već primili prvu dozu vakcine-saopšteno je iz kompanije.

Jovica Radisavljević, direktor proizvodnje u Serbia Zijin Copper i predsednik Radne grupe za poslove rukovođenja i koordinaciju sprovođenja mera prevencije i kontrole, je naglasio da se nada  da će masovna vakcinacija dodatno poboljšati situaciju, ali će sve Vladine i kompanijske preventivne mere zaštite od virusa iz predostrožnosti ostati na snazi do daljeg.

-Vakcina sigurno podiže bedem imuniteta, ali je virus i dalje prisutan. Zbog toga ćemo u kompaniji nastaviti da poštujemo i proveravamo primenu propisanih mera prevencije – kazao je Jovica Radisavljević.

U Boru je dosad vakcinisano oko 4.500 ljudi, a u opštini Majdanpek 1.150 i među njima je svakako veliki broj zaposlenih u Serbia Zijin Copper i članova njihovih porodica koji su se vakcinaciju ranije prijavili preko E-uprave.

-Kriva odsutnih radnika, zbog zaraze ili izolacije, ide nizbrdo. Međutim, ne smemo, niti možemo zbog toga da se opuštamo. Moramo se ponašati u skladu sa merama prevencije iako ćemo biti sigurniji kada se vakcinišemo – podvukao je glavni inženjer u Serbia Zijin Copper Jiao Jianming.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *