POČELI RADOVI NA REHABILITACIJI PUTA KLADOVO-BRZA PALANKA

Zaposleni u preduzeću za puteve „Štrabag“ rade na rehabilitaciji dela državnog puta prvog B reda broj 35 , na deonici od Kladova do Brze Palanke, odnosno od buduće kružne raskrsnice ulica Kralja Aleksandra i Ribarske, do skretanja za selo Miroč. Reč je o deonici dugoj 23,5 kilometara, širina kolovoza biće  7,1 metar, a  očekuje se sanacija mostova i brojnih propusta, kao i zamena horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacija.

– Radovi na obnovi puta imaju veliki značaj kada je reč o privlačenju investitora u opštinu Kladovo, zato su investicije u saobraćajnu infrastrukturu prioriteti  Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i naravno lokalne zajednice. Očekujem da do kraja ove godine bude izgrađen i novi most kod Milutinovca, s obzirom da je stari srušen u
katastrofalnim poplavama 2014. godine-izjavio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Vrednost investicije koja se finansira iz kredita Svetske banke je milijardu 370 miliona dinara, a rok za završeta obnove puta je 17 meseci definisano je dinimakim radova koji su povereni preduzeću za puteve „Štrabag“.

– S obzirom da je reč o ozbiljnoj kompaniji siguran sam da đe kompleksan posao biti završen do 6. septembra 2020.godine kako je definisano ugovorom- dodao je Nikolić
nakon obilaska radova.

Tokom izvođenja radova saobraćaj reguliše semaforska signalizacija, a po potrebi i radnici sa  zastavicama sa naizmeničnim propuštanjem vozila. Za vreme radova na rehabilitaciji puta  saobraćaj za teška teretna vozila preusmerava se na državni put prvog B reda 33 Negotin-Klokočevac,saopšteno je iz JP „Putevi Srbije“.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *