POČELI RADOVI NA SALI U OŠ “STANOJE MILJKOVIĆ”

Zbog situacije sa korona virusom, lokalna samouprava je nastavila sa ulaganjima u oblasti obrazovanja ali   nešto manjim tempom nego u ranijem periodu, izjavila je za nedeljnik “Timočke” Tamara Paunović, članom Gradskog veća zaduženom za obrazovanje. Renovirani su toaleti u OŠ “Stanoje Miljković” u Brestovcu a zahvaljujući donaciji kompanije Ziđin Rakita Bor ova škola dobiće i renoviranu fiskulturnu salu.

-Mnogo toga smo morali da zaustavimo i stopiramo. Uspeli smo ove godine da sredimo toalete OŠ “Stanoje Miljković”  i vrednost tih radova je 1,7 miliona dinara. Pored sanacije toaleta, urađena je i rekonstrukcija dela krova iznad toaleta. Uspeli smo da napravimo dogovor sa kompanijom Ziđin Rakita Bor, ugovor o donaciji sa njima je potpisao grad Bor, radi dovršetka radova na fiskulturnoj Sali u istoj toj školi. Oni doniraju sredstva za završetak radova na toj fiskulturnoj sali-rekla je Paunovićka.

Fiskulturna sala u OŠ “Stanoje Miljković  je građena 90-ih godina, ali nikada nije bila u funkciji.

– U pitanju su unutrašnji radovi koji su bili neophodni  da se odrade da bi ta sala mogla da dobije upotrebnu dozvolu. Sala je izuzetno velika, lepo je zamišljena, ali pomoćne prostorije i tribine nisu završene. U jednom delu i krov nije dobro odrađen i prokišnjava. Kompanija Ziđin Rakita je izrazila želju da finansira te radove i oni će to raditi fazno. Već su krenuli, izdvojeno je oko tri miliona dinara za prvu fazu, i radovi će biti nastavljeni i naredne godine, tako da se nadamo da će 2022. godine sala biti kompletno završena sa upotrebnom dozvolom kako bi učenici mogli da je koriste-dodala je Paunovićka.

Projekat “U potrazi za obrazovanjem” sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. “Stavovi izneti u podržanom medijskom sadržaju nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *