PODRŠKA VLADE SRBIJE SA 6,3 MILIONA DINARA

Uz finansijsku podršku Vlade Republike Srbije i Ministarstva pravde obaviće se radovi na rekonstrukciji krova na objektu gradskog Doma kulture u Kladovu. Od novca prikupljenog  iz oportuniteta, na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja  za realizaciju tog projekta Vlada Republike Srbije odobrila je  6.337.521 dinar.

-Zahvaljući angažovanju lokalne samouprave i predsednika opštine Saše Nikolića konačno suu se stvorili uslovi za sanaciju  krova na objektu koji je zbog podzemnih voda bio poplavljen u septembru 2014. godine. Uz podršku Vlade Republike Srbije i Ministartva pravde koji su prepoznali značaj  ustanove kulture za meštane opštine Kladovo konačno ćemo se rešiti dugogodišnjeg problema-kazala je Žaklina Nikolić, direktorka Centra za kulturu.

Problemi na zgradi Doma kulture u Kladovu manifestuju se još od 2005. godine i to je razlog da  ih se konančno oslobodimo jer će objekatbiti kompletno renoviran izjavio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo i dodao.

– Mislim da u periodu zanama niji bilo ni dobre volje da se problem Doma kulture reši, pa je naša namera da osim sanacije krova zgradu u potpunosti renoviramom, a to podrazume i sanaciju elektro-instalacija, kao i molerske i druge radove. To nije mala investicija ali ne odustajemo o nje jer je Dom kuklture objekat svih građana naše opštine. Osim renoviranog Doma kulture Kladovo će uskoro dobiti i moderu zgradu Centra za socijalni rad koja će zameniti staru baraku sagrađenu pre gotovo pola veka-zaključio je Nikolić.

Ugovor o donaciji za uređenje krova na Domu kulture dirktorki Centra za kulturu  uručen je u Beogradu, a ministarka pravde Nela Kuburović je naglasila da su do sada sprovedena četiri javna konkursa za dodelu sredstava prikupljenih iz oportuniteta za projekte od javnog interesa. Na njima je dodeljeno više od 1,6 milijardi dinara.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *